Tilbage til nyhedsoversigt

Børnene på Riget fik legegulv

Skrevet d. 19. juli 2017

Mandag fik børnene på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet lov til at indvie det interaktive legegulv, som SMILfonden har samlet ind til. Sygeplejevejleder fortæller, at det både kan underholde og støtte børnene i deres sygdomsforløb.

Der var usædvanligt travlt på hospitalsgangen uden for Børnekirurgisk Klinik mandag eftermiddag. Børnene fra afdelingen var inviteret til indvielse af afdelingens nye interaktive legegulv.

Gulvet blev overrakt af SMILfondens formand Sisse Fisker, der længe har set frem til at overrække et interaktivt gulv, der kan gøre det lidt sjovere at være indlagt.

”Jeg er så glad for, at SMILfonden i dag kan overække det her gulv, som vi samlede ind til på kun 28 timer. Det skal nok sprede smil hos børnene og få dem op af hospitalssengene, siger Sisse Fisker.

Fra vendespil til fodboldkamp
Det nye gulv består af en række spil, som børnene styrer ved at bevæge hænder og fødder. Børnene kan klikke sig rundt spillene, hvor man enten dyster eller hjælper hinanden i alt fra vendespil til fodboldkamp. Sygeplejevejleder på afdelingen, Maria Simmelkjær glædede sig over det nye gulv, som hun mener, kan give børnene en tiltrængt pause i sygdomsforløbet.

”Vi håber, at gulvet bliver et aktivt lege- og læringssted for børnene på afdelingen. Et frirum til at lave noget, der ikke nødvendigvis har med sygdom og behandling at gøre,” siger Maria Simmelkjær.

Gulvet er placeret lige uden for afdelingen, så både indlagte børn og børn, der venter på ambulante besøg, kan få glæde af gulvet.

Ikke kun underholdning

Hele eftermiddagen legede og spillede både store og små børn med gulvet. Det er også muligt at designe sine egne spil, og dermed kan alle børn uanset sygdom være med. I følge sygeplejevejleder Maria Simmelkjær kan gulvet meget mere end underholdning.

”Vi kan bruge legen til at lære børnene om kroppen og dermed være med til skabe en forståelse for de udfordringer, nogle af børnene har. Et barn med stomi kan for eksempel lære at passe den sammen med mor og far. Ved at hoppe fra et felt til et andet på gulvet, kan barnet lære, hvad det skal gøre og i den rigtige rækkefølge,” forklarer hun.

SMILfonden samlede på godt et døgn 85.000 kroner ind til det interaktive legegulv ved hjælp af en kampagne på Facebook. Det interaktive legegulv er udviklet og leveret af Solutors A/S.