Tilbage til nyhedsoversigt

Fem kroner blev til legegulv

Skrevet d. 19. juli 2017

På lidt over et døgn har SMILfonden indsamlet over 85.000 kr. til et interaktivt legegulv, der skal glæde indlagte børn på Rigshospitalet.

Én femkrone blev til mange fem kroner, da SMILfonden i søndags satte gang i en indsamling på Facebook. På godt et døgn blev der indsamlet 85.000 kr. til et interaktivt lege- og læringsgulv til Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet, hvor børn fra hele landet bliver opereret.

”Vi er overvældet over den store opbakning indsamlingen har fået. Gulvet kan være med til at gøre en forskel for de børn, der bruger alt for meget tid i en hospitalsseng,” siger Sisse Fisker, bestyrelsesformand for SMILfonden.

Det kostede kun fem kroner at støtte kampagnen, fordi alle skulle have mulighed for at være med. Det var der mange, der syntes om og mere end 10.000 personer støttede kampagnen med fem kroner eller mere.

”Det er helt vildt genialt at se, hvordan vi kan løfte i flok. En stor tak til alle, der har bidraget til indsamlingen. Jeg kan ikke vente med at overlevere gulvet til afdelingen, og jeg ved, det kommer til at give masser af SMIL hos børnene” siger Sisse Fisker.

Budskabet blev spredt med hjælp fra 10 årige Anemone, der er knyttet til afdelingen på grund af en sjælden tarmsygdom. Mandag var SMILfondens bestyrelsesformand på besøg hos Anemone og overbragte den gode nyhed. En nyhed der fik SMIL på læben hos Anemone.

”Hvor er det bare vildt. Jeg glæder mig til at prøve det nye gulv. Så er der lidt mere sjov på hospitalet,” siger Anemone.

Allerede den 18. April får Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet overrakt det interaktive lege- og læringsgulv. Det overskydende beløb går til SMILfondens fester og andre aktiviteter for indlagte børn på danske hospitaler.