Om SMILfonden

TV-vært Sisse Fisker startede SMILfonden i 2014 efter selv at have været indlagt med sine to drenge, da de som små blev opereret for lyskebrok på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet.

“Lyskebrok er meget smertefuldt, mens det står på, så drengene skreg, uden vi kunne gøre noget som forældre. Det var frygteligt at skulle lægge vores lille barn i fuld narkose, men personalet var supersejt, og jeg er dem evigt taknemmelig,” fortæller Sisse Fisker.

Operationerne gik godt, og mens de var indlagt, fik hun ideen til det, der i dag er SMILfonden.

“Jeg kan huske, at jeg tænkte: Når jeg en dag får overskud, vil jeg give noget retur til de indlagte børn og afdelingen,” fortæller hun.

Familierne skal forkæles

SMILfondens første fest blev holdt i maj 2014 og arbejder nu for at sprede SMIL på hospitaler i hele landet. Vi inviterer børnene, deres søskende og forældre til fester med musik, underholdning og gaver, så de glemmer sygdommen for en stund.

Festerne på hospitalet giver børnene noget at glæde sig til, og de får en positiv oplevelse, der gør næste hospitalsbesøg meget lettere.

“Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. Vi giver dem noget rart at tænke på, så det næste gang er lidt nemmere at komme på hospitalet,” fortæller Sisse Fisker.

SMILfonden er medlem af brancheforeningen ISOBRO

SMILfonden arbejder derfor efter ISOBRO’s indsamlingsetiske retningslinjer.

ISOBRO er en Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, som er en sammenslutning af indsamlingsorganisationer, der alle er godkendt efter ligningslovens § 8a.

Du kan læse mere om ISOBRO her.

SMILfonden

Giv et SMIL til en der har brug for det.

Støt SMILfonden